Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


older | 1 | .... | 3 | 4 | (Page 5) | 6 | 7 | .... | 24 | newer

  0 0
 • 08/06/13--23:56: Vilvoitteluun
 • Saunan eteinenkin valmistui viime viikonloppuna. Lattia kaipaa vielä pintakäsittelykerroksia, joten se homma jatkunee viikonloppuna. Sauna on musta kuin mikä, mutta sinne mennään vaalean valoisan pukuhuoneen kautta. Seinät olivat ennen sitä tuttua mäntypaneelia, lattiassa korkkikuvioinen muovimatto. Muuri maalattiin Harmonyllä, sävy on sellainen hitusen mintunvihreään taittava harmaa. Oikein hyvä livenä, pistäkää koodi mieleen L497. Seinissä on nyt Tixomat + Helmi-maali, lattian teimme testiluontoisesti Osmocolorin öljyvahalla käsitellystä havuvanerista. Jos hyvin toimii lämpötilanvaihteluisa, niin sitten vedetään oikein urakalla, on se niin komeaa kaikkine oksineen ja loimuineen.

  Lattiat // floor // plywood + öljyvaha
  Seinämaalit // Tixomat, Helmi-kalustemaali, Harmony-sisistusmaali // Tikkurila 
  Artekin ritiläpenkki // fleamarket find
  Seinälokerikko // Granit
  Confett-säkit // sacks // Varpunen shop
  Pyyhkeet // towells // Pentik
  Nappinaulakot // Button -coat hangers // HK Living // Vinkel homes


  0 0
 • 08/07/13--13:07: Herne
 • Piipahdettiin lauantaina tuolla Rompepäivillä, tapahtumassa joka valloittaa kirppis- ja vanhan tavaran kojuineen ja pöytineen kilometritolkulla kaupungin katuja. Tavaratulva oli valtava ja välillä meinasi iskeä kirppisähky. Ostettiin kuitenkin verannan seinälle tuollainen hernekasvitaulu ja pöytään suuri Karhulan lasipurkki. 
  Saatiin muuten mökille viikonloppuvieraaksi sellainen kokki että. Mökkiherkut ilmestyvät ehkä jossain vaiheessa Urbaaniin lusikkaan, minä taltioin vain viimeisen 'Mökkilän hätävaran', mikä ilmestyi sunnuntain aamupalapöytään. Tuumailtiin siinä herkuttelun lomassa kirja-asioita, 16 päivän päästä kun ilmestyy meidän OK-kirja. Kylläpä jännittää.

  Kasvitaulu // Pea board // fleamarket find
  Lasiastiat // glass vases // fleamarket find
  Thonet tuolit // Thonet chairs // fleamarket find
  Konstmide valosarja // Sähkötalo*

  *tuote/palvelu on saatu ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.

  0 0
 • 08/11/13--04:59: Suomut lattialla
 • Piipadettiin eilen Turussa vähän sisustusaskoilla. Olin jonkin aikaa sitten suunnitellut Mum'sille Kala-trilogiatyynyt, alkuaan lastenhuoneeseen ajateltuna. Kolmesta graafisesta tyynystä sai muodostettua kalankuvan, vähän niinkuin palapelityynyt. Mumsin Outi löysi tovi sitten yhteistyökutomon ja päätimme jalostaa kalasta mattoja. 100% villamatot kudotaan Mumsin tapaan reilulla meningillä Intiassa, Kala-mattoa saa kolmessa värissä ja koko on 60 x 180 cm. Innostuimme niin tuosta kutomosta ja mattoilusta, että jatkokehitimme suomukuviosta ihan oman mattonsa. Kudontapuilla saa jopa 3 metriä leveää, pituus päätettävissä, nyt valmiina löytyy kompaktia 110 x 170 cm kokoa. Väreinä samat kuin Kalassa: vaalea harmaa, harmahtava vaalean vihreä ja näiden kuvien ihana tumma, sellainen kylmä vihreä.

  Villamatto // Bubbles-carpet // Mum's
  Lipasto // chest of drawers // Ikea
  Lastutuoli // chair // Armas design
  Hayn vihko // Hay notes // Sisustuksen koodi
  Sakset // scissors // fleamarket find


  0 0


  Turun sisustusretken toinen pääsyy nököttää nyt iloisesti tässä. Kunnon roskis. Ostoslistalla jo pidempään roikkunut arkiaarre haettiin Sisustuksen koodista. Ja jos joku jo ehtii noitumaan, että kyllä on pitänyt hullunkallis roskis mökille ostaa, niin sanompa vaan, että tästä arkitoimivuudesta kannattaa maksaa. Kotikeittiössä on vippi palvellut täyden kympin edestä ja veikkaisin, että karummissa oloissa tulee vielä lisäarvoa metallisista osasista, jotka eivät kylmää kavahda, tiivis kansi pitää kesällä kärpäset loitolla, ja mökkioloissa jos missä on kädet koko ajan mullassa tai hillossa, niin tuo poljettavuus on korvaamaton apu. Selityksen makua, mutta totta joka sana. Huomenna pääsemme taas polkemaan tuota - parasta.


  PS. Kävin tänään Ikean uuden katalogin lanseerauksessa. Pistäkääpä mieleen Trendig 2013 -kokoelma ja kalenteriin lokakuu. Sitten rynnistellään.


  0 0
 • 08/17/13--06:51: Syyssavotta • Ja jottei tää järkäilyinto jää muiden projektien varjoon, tässä viimeisin kohtaus: puuliiterin siivous. Tällaiselle lukkikammoiselle meni miltei altistushoidoksi. No liiterin siivous ei varmaan vielä mitään hämmentävää, mutta päätettiin siivota samalla metsänreuna risuista ja ulkotulella poltettavista puista. Vanha hiomakiven hirsiteline kääntyi ylösalas telineeksi ja nyt löytyy kepukkaa talven varalle. Noista sitten vaan hangelle notskia tekemään ja makkaran paistoon. Sain myös papan tähän hulluuteen mukaan. Hän pilkkoi vanhat puulavat poltettaviksi, katokkaa nyt noita puukuutioita tuossa siistinä pinona portaiden alla. Mökkihöperöitä koko sakki!

  0 0
 • 08/17/13--10:02: Työpiste


 • Mä en oo oikein blogihaastetyyppejä, vaikka monet niistä onkin tosi mielenkiintoisia seurata. Luin tovi sitten Hunajaisen työpistepostauksen, jossa esitellään se paikka, mistä tätä blogitavaraa oikein tuutataan. Ei ollut haaste ei, mutta voisi hyvinkin olla. Olisihan se hauska nähdä mistä kukakin kirjoittelee.

  Perjantaina piipahdettiin Kaunisteella. Sieltä löytyi mainio seinäkalenteri ensi vuodelle. Odotelkoot tuossa naulassa. Kynäteline on esimakua tulevasta kirjasta. Muun muassa tällasiin sieltä löytyvät ohjeet. Kirja on kaupoissa maanantaina 26.8., ihan varmimmin tiistaina, jos jakeluun tulee viiveitä jossain päin maata. Ja kannattaa suunnata vaikka Akateemiseen, Suomalaiseen tai WSOY:lle. OK omin käsin FB ystäville on kirjasta ennakko-ostomahdollisuus perjantaina 23.8., lisäinfoa fesessä.

  Kalenteri, kuvitus Hanna Konola // calender // Kauniste
  Kynäsiili // pencil holder // DIY idea from OK omin käsin -book


  0 0


  Huomenna saamme OK:n käsiimme, mamma mia! Minun ja Riikan DIY-aiheinen, vai sanottaisiinko moderni askartelukirja, tulee painosta. Kirja jatkaa jakelukanavien kautta maanataiksi kirjakauppoihin, mutta saamme pienen uunituoreen erän myyntiin jo perjantaiksi. Ne joiden sormet syyhyävät itse tekemiselle, kannattaa tsekata OK - omin käsin fesesivuilta miten kirjan saa hyppysiin jo viikonlopuksi!

  Kirjan taidokkaan graafisen ilmeen takana on Annukka Saikkonen Nimiöstä, kustantajanamme WSOY. Myynti mm. Akateeminen, Suomalainen, WSOY ja Adlibris, ovh. 35 e.  0 0
 • 08/24/13--08:00: Ok. • Ok.
  Piste ainakin vähäksi aikaa, nyt tarttee huilata. Voi kuinka kiitollinen olenkaan teistä kaikista ihanista ystävistä, tuttavista ja blogini seuraajista, jotka tulitte juhlistamaan kanssamme kirjaa. Perjantaina, töiden jälkeen ja viikonlopun huulilla jokainen paikalle jaksanut ansaitsee vielä kerran virtuaalihalauksen. Ja pienen anteeksipyynnön heille, joiden kanssa en ehtinyt vaihtamaan kuin sanan tai kaksi. Tälläisia tapaamisia pitäisi olla enemmän, ehdottomasti.

  Mutta ei juhlia, ilman juhlittavaa. Totta mooses, kirjasta tuli hyvä! Kiitos vielä Annukka Saikkonen graafisen ilmeen takaa - viimeistelit meidän paketin sellaiseksi, että huokailimme itsekin. Ja kustannustoimittajamme Ilona Räihä, voi miten ilona ja suurena apuna meille olet. Nimesi väärti. Ja nyt kun joku sieltä WSOYltä tätä lukee, niin sanonpa vaan, että teillä on siellä aikamoinen aarre!

  Ja entäs te, jotka loitte tunnelman! Kiitos CMYKistävä ja Jyrsijä, jotka loihditte puitteet ja puuhat pileisiin ja huolehditte näkyvyydestä niin juhlissa kuin kaupungilla. Jyrsijän vanerista leikkaamilla OK -kirjaimilla piti hauskaa niin mummot kuin muksut.

  Kiitos Bosen "ihmekaiuttimen", mikä pieni ja style loota hoiti sen koko paikan äänentoiston. Hoksasitteko vieraat, että kaikki se musiikki tuli langattomasti siitä pienen pienestä pömpelistä ikkunalaudalta? Mä kirjotan tästä vielä enemmän lähipäivinä, aika vekotin.

  Kiitos Fiskars, jonka saksilla ja leikkureilla saatiin paljon aikaiseksi ja arvonnan myötä moni onnellinen tyylisaksien omistaja.

  Kiitos Alanteen saha, jonka ruokapäreiltä nautimme herkut. Muistittehan ottaa päreen mukaan, tiedossa on vielä yksi Instagram-kilpailu. Tuunaa päre tai korista sillä kotia sinällään, ota style kuva Instagramiin ja hästäkkää #okkirja #okpare #alanteensaha ja voit voittaa vielä OK omin käsin -kirjan. Kilpailuaika elo-syyskuu 2013.

  Ja entäs ne tyylikkäimmät viinit, mitä alkon hyllyltä löytyy (minun ostokriteeri nro. 1) Kung fu girl. Vauvattelu ja viinittely ei oikein yhteen sovi, mutta otin oman pullon jemmaan ja lupaan juoda sen (ykösellä) kirjan kunniaksi, kun aika on toinen. #okkanni heh.

  Sokerina pohjalla, viimeisenä muttei vähäisimpänä Chjokon herkut, jotka salettiin saivat vieraiden suut makiaks ja pöytämme koreaksi.

  Kiitos kaikki.

  Tulosteet, ikkunateippaukset ja sponssibanderolli // CMYKistävä*
  Suuret vaneriset ok-kirjaimet // Jyrsijä*
  Klaus Haapaniemi design sakset // Fiskars*
  Ruokapäreet // Alanteen saha*
  Äänentoisto Soundlink mobile II -kaiuttimella // Bose*
  Suklaat // Chjoko*
  Kung fu girl -viinit // Vindirekt*


  *tuote/palvelu on saatu ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.

  PS. Riikka, I love you ;)  0 0
 • 08/26/13--06:06: Ikkunagalleria Hytti • Tehtiin julkkareiden alla tällainen ikkunashow OK:n tiimoilta. Punavuoressa oli Taiteiden yönä Late night shopping eli alueen pienet putiikit pitivät kauppoja auki ilta myöhään. Olimme hengessä mukana ja teippautimme Ikkunagalleria Hytin ikkunan kirjan henkeen. QR-koodilla pääsee siitä näpsäkästi kirjaostoksille Adlibrikseen.

  Tuo Ikkunagalleria Hytti on toimittajakollegani ideoima näyteikkuna, jossa visuaalisen alan ammattilaiset tai ainakin hcharrastajat saavat saa tuoda näytille tekemisiään - arkkitehtuuria, muotoilua, valokuvaa, käsityötä jne. Vitsi mä tykkään juuri näin yllättävistä ja oudoista näkyvyysjutuista. Mikäs siinä, mehän halutaan ilahduttaa aamulla päiväkotiin menijöitä, Mokon lauantaibrunssille suuntaavia tai muuten vaan Merkkaria pitkin tallaavia.

  Meidän jälkeen Ikkunagalleriassa on näytillä Piia Kalliomäen ja Marika Lehden 1kertaa2 -neulemallistoa. Ikkunagallerian vapaita näyttelyaikoja voi tiedustella kaisa@huusko.fi, 040 535 7456 tai koputtamalla oveen osoitteessa Merimiehenkatu 41.

  Ikkunateippaus // CMYKistävä

  0 0
 • 08/27/13--13:28: Näpsäkkä kaiutin • En ole mitenkään hirmu tekniikkaihminen, kodin elektroniikassa valinnat tehdään ulkonäkö edellä ja laatuun satsataan sen verran kuin normaalikukkarosta repeää. Kävin tovi sitten Aleksaterinkadun mäkkikaupassa ostamassa kannettavan. Siinä 5 minuuttia ennen sulkemisaikaa myyjä ehti esitellä vielä uuden kaiuttimen. Diipadaa ajattelin, kunnes näin tuon itse laitteen. Sen koko hälisevän myymälän yli puhtaasi musiikka soittava vekotin oli tämä tiiliskiven kokoinen minikaiutin, jota langattomasti pystyi kuljettelemaan paikasta toiseen. Langaton, valkoinen, style ja huippuääni - toimi minuun.

  No nyt kun meille tuli ne julkkarit, niin käännyin Bosen puoleen tämän ihmekaiuttimen tiimoilta. Pyysimme testilaitetta tositoimiin, ja totta vie - yhtä hyvin soi!

  1. Pistä musat tietsikasta / puhelimesta / iPadilta
  2. Kytke bluetooth päälle
  3. Pistä virrat kaiuttimeen
  4. Paina kaiuttimen bluetooth-nappulaa pitkään ja tietokoneesi löytää kaiuttimen.
  5. Valikoi tietsikkaa käyttämään vekotinta äänilaitteenaan. Johan pauhaa ja puhtaasi. 

  Bosen SoundLink Mobile II -kaiutin, ovh. 319 e. Kuvan valkoinen, nahkakuorinen malli on rajoitettua erää, 379 e. Kaiuttimen mukana tulee laturi ja kuljetuspussukka.


  0 0
 • 08/29/13--04:48: Siivouspäivä • Mulla oli siivouspäivä. Vaikka kaikenmoista järjestämistä rakastankin, itse imurointi, luuttuuminen ja pölyjen pyyhintä on ankeeta. Mielummin räpsin kuvia.

  Ja olihan tässä hyvä syy siivoukseen. Pakko puunata, kun on päässyt ehdolle Glorian Blog Awardsin Kaunein sisustusblogi -kisaan. Oh my! Viime vuonna gaala oli mitä mainioin, vaikuttaisi ettei kalpene tänäkään vuonna. Ehdokkaitakin on ihan hurjana mukana ja uusia kategorioita. Siis hyvät pileet tiedossa! Kiitos kunniasta.

  Sain muuten uuden julisteen, natsaa mun viherrakkauteen. Matkalla mökille, mutta ilahduttakoot sillä aikaa tuossa olkkarin seinällä.

  Let's get lost -poster // Ohmyhome*

  *tuote/palvelu on saatu ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.  0 0
 • 08/31/13--07:58: Tuvan matto

 • Piipahdettiin tänään kirpparilla. Meidän tupa on kaivannut mattoa jo pidempää, mutta oikeanlaista ei ole vastaan tullut. No tänään tärppäs. Vanhassa isossa villaryijyssä yhdistyi kaikki tuvan värit ja fiilis, ja hinta mökkimatoksi oikein kohtuullinen 75 e. Prismasta vain liukuesteet alle ja avot.
  Illaksi löytyi myös Boggle - sanojen etsintäpeli. Euron otti. Jo tuosta tyylistä sen maksais.

  Villaryijy // wool carpet // fleamarket find
  Tuolit // chairs // Parolan rottinki
  Kukkapöytä // flower table // fleamarket find
  Tyynyt Armi Ratian Rata-kankaasta 1953 // Pillows from Rata-fabric, design Armi Ratia // Marimekko

  0 0
 • 09/02/13--22:59: Habitareen menossa?


 • Suomen messut lahjoitti Varpuselle Habitarelippuja*. Pistetäänpä siis arvonta pystyyn, jaossa viidelle onnelliselle kahden lipun paketti (arvo 32 e).
  Messut järjestetään 18. - 22.9.2013 ja jotta posteljooni ennättää liput toimittaa, arvonta suoritetaan viikon päästä keskiviikkona 11.9.2013.

  Kerro kommenttikenttään, mikä yritys on se eka kenen osastolle syöksyt? Keneltä siis odotat kuumimpia syysuutuuksia.

  Onnea matkaan - olet jo kommenttikenttää lähempänä messukeskusta!

  *tuote/palvelu on saatu ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.

  0 0
  Meille taisi tulla mieheni kanssa 10 vuotta yhdessä viime perjantaina. Menimme kahden autiotaloon, saimme hetken hiljaisuutta. Riitti meille. Muistoksi otimme matkaan vanhaa tapettia. Teen taulun, kunhan ennätän.
  0 0
 • 09/04/13--03:26: Sänkyhommia

 • Oih early ysäri, en kyllästy sinuun koskaan. Viikonlopun mökkikirppisreissulla pengoin ryijyjen ohessa vuodevaatelaarin, sieltä kun löytyy yleensä parhaat mekko- ja kassikankaat. No nyt löyty tyynyliinat ja käyttöön pääsevät sellaisenaan - ei noita raaski leikellä, värilliset saumurisaumat kun on just se juttu. Aivan nappi väritys ja kuviot, onko kellään muistumia noista?
  Olin saanut tovi sitten Finlaysonilta yhden valkoisen pellavapussilakanan ja se on odottanut paria. Aamulla surautin kaapissa lojuneesta pellavasta kaverin, haalistunut roosa kun passaa hyvin noihin. Tuo on sellaista tuplaleveetä tavaraa Eurokankaasta, tosi kaunis väri, ehkä hitusen ohutta petivaatteeseen, mutta menee meillä.

  Tyynyliinat // pillow cases // fleamarket find
  Valkoinen pellavapussilakana J.F. by Finlayson // white bedlinen // Finlayson*
  Roosa pellava // pale pink linen fabric // Eurokangas 

  *tuote/palvelu on saatu ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.

  0 0
  Oltiin tänään vähän auttamassa isin töissä. Siivousta se paikka kaipasi ainakin, huomenna päästään vasta imuriin ja luuttuun. Toisinaan tuolla on mennyt läpi yönkin, joten tehtiin yötyöläiselle vaihtoehto retkipatjalle. Pistettiin runkopatjaan renkaat alle ja nyt sänky rullaa kätsysti tuonne korokkeen sisälle.

  Töihin  menomatkalla piipahdettiin Tuoligalleriassa ja löydettiin vaikka mitä. Itse asiassa nyt mä vasta tajusin, että siellä on paljon, paljon muutakin kuin pelkkiä tuoleja ja verhoomo. Tuo jalkalamppu oli niin hyvä löytö, että sillä piti heti fiilistellä. Oikein kuin päästää naiset asialle, niin tuostahan paikastahan tulee meille pian kolmoiskoti.

  Taulut // Art works // Hanna Perälä
  Lattiavalaisin // Floor lamp // Tuoligalleria
  Hayn tarjotinpöytä // Hay's table // Finnish design shop
  Himmeli // geometric shape // DIY from our OK omin käsin -book

  PS. Tuolla on muuten yksi "työpöytäpaikka" vapaana, jos joku kaipaa edullista tilaa työskentelyyn: maalailuun, ompeluun, pajailuun tms. Vuokraan kuuluu sähkö + netti. Yhteydenotot ja lisätietoa meilitse minulta.

  PPS. Täällä innostuttiin siivoamaan tätä templateakin, niin uusi pohja kadotti mun blogrollin. Palautuu pian, kunhan saan näppäiltyä teidät kaikki uusiksi tuohon rolliin.


  0 0
 • 09/09/13--02:19: Maalla vai kaupungissa?


 • Arvatkaas mitä blogini seuraajat. Nyt olen saanut lajiteltua tekstini kahteen osaan, kaupunkiin ja maalle.  Podin nimittäin välillä itse, että onko nyt järkevää pistää täällä sekaisin niin savutupaa kuin kaupunkikotia. No nyt jos jotakuta ei tuo maalaismeno kiinnosta, niin vasemmasta yläkulmasta löytää citylifepostaukset NEW HOME -tunnisteella ja sitten taas mökkiremppakuulumisia hakevat löytävät kaikki aiheeseen liittyvät COTTAGE-tunnisteella.

  Ja sen blogrollin kun vielä saisin takaisin - ryhdyn näpräämään sitä seuraavilla päikkäreillä. Mukavaa maanantaita!

  0 0

  Ja Habitareen tänä vuonne menevät (kaverin kera):

  Paljon onnea voittajille, suuri kiitos osallistujille. Voittajat meilatkaa osoitetietonne piakkoin:
  pikkuvarpu@gmail.com

  0 0  Design weekin pöhinöissä kannattaa ehdottomasti suunnata Tulli- ja pakkahuoneelle. Kaupungin komeimpiin tiloihin on jälleen koottu monenmoista näyttelyä 3D tulostamisesta lasten toiveiden mukaan suunniteltuihin Ikean keittiöihin. Finnish design shopilla on siellä livenä esillä syksyn kuumimmat uutuudet, joita ei vielä ole ollut hiplattavissa kuin muutamilla maailman messuilla, ja mikä parasta, ne ovat ostettavissa.
  Sokerina pohjalla on Toimittajien tusina 2013, jonka näyttelysuunnittelu on allekirjoittaneen käsialaa. Sisustustoimittajat ry. valikoi jälleen 12 parasta tuotetta viime vuodelta. Hyvän designin rinnalla tärkeinä valintakritereinä olivat saatavuus eli kaikki tuotteet ovat ihan oikeasti ostettavissa eikä enää protoja sekä Design weekin teema teot eli tuotteen takaa löyty palkittavan arvoinen teko.

  Tässä 12 palkittua: 

  Lillagunga-keinu // Lillagunga 
  Dine-pöytä // Pure Design 
  Lavitta–tuoli // Poiat 
  Wall+-sisustuslaatta // Wall+ 
  iinou-kalusteet // iinou
  Miinus keittiö // Puustelli
  December-tuoli // Nikari
  Levels-valaisin // One Nordic 
  Gaia-matto // Johanna Gullichsen
  Vakka-säilytin // Iittala 
  Taru-sohva // Junet 

  0 0
 • 09/15/13--08:28: Antikvariaatin aarteet

 • 3,50 e kappale - laittoman halpoja. Kultastanssauksilla koristellut tekstiilikannet, käsinkuvitetut kuvat ja kannesta kanteen täysin käyttökelpoista tietoa. Pelastin kolme vanhaa kasvisto-opusta Lappeenrannan antikvariaatista, eihän tällaisia tule kukaan enää tekemään. Ja uudethan näyttävät aivan arvottomilta näiden rinnalla. Katoavaa kauneutta sanon minä.

  Old books // Antikvariaatti Suma

older | 1 | .... | 3 | 4 | (Page 5) | 6 | 7 | .... | 24 | newer