Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


(Page 1) | 2 | 3 | .... | 24 | newer

  0 0
 • 01/22/13--09:33: Apua, tilaa!

 • Tuleeko muillekin valon lisääntyessä hirveä tarve vähentää tavaraa, saada avaruutta ympärille ja heittää kaikki pölyä keräävät vuntut pihalle? Aurinko paljastaa kaiken sen, mistä talven pimeydessä on luistettu. Voi tsiisus sanon minä. Nyt en olisi ihan valmis joka kolon kevätsiivoukseen, vaikka nurkat  uhkaavasti siitä muistuttelevat. 
  Olkkarin tason sain kasattua torniksi ja vietyä kassitolkulla lehtiä pois. Nyt on ainakin vajaa neliö lisätilaa liikkua.  Tämä saa kelvata toviksi.

  0 0


  Nyt on pesty omatuntoa. En ole aktivistityyppiä, mutta kaikenmoiset vetoomusvideot saavat kyllä tihrustamaan. Meille tuli viikolla postia Coca-Colalta ja WWF:ltä, heillä kun on kamppanja jääkarhujen arktisen kodin suojelemiseksi. Tietenkin tuon videon kyynelsilmin katsottuani (tiedän, tässä herkässä tilassa olen helppo saalis) tein vuosilahjoituksen. Hommaan pääsee pienelläkin mukaan, minimilahjoitus on 6 e/kk tai vuosilahjoitus alkaen 40 e:sta. Ja toki tuolla sivuilla on muitakin auttamistapoja sekä hyödyllistä valistusta ilmastonlämpenemisen ja jäätiköiden sulamisen hidastamiseksi. Nyt jäämme odottamaan postia karvaisilta kummilapsilta ja jatkan kotona selittittämistä: - Ne jääkarhut asuu tuolla pohjoisnavalla jäätiköllä ja se jäätikkö sulaa niin kuin lumi, jos me roskataan ja tuhlataan energiaa näin paljon. - Ai missä navassa ne asuu?
  Tuo kuvan Zuny-jääkarhu on muuten veikeä ovistoppari tai kirjatuki, ihan kuis haluu käyttää.

  0 0
 • 01/27/13--09:24: Hayn Tube kaupan

 • On tämä sitten kevätsiivoushulluutta tai muuta pakottavaa RV-hommaa, mutta nyt se järkyttävä kaapien järkkäys alkoi. Ei ole nyt kodissa laatikkoa tai komeroa, jota ei olisi koluttu, seulottu ja järjestetty. Vintti kummittelee mielessä, mutta se vie sitten ihan oman päivänsä. Ja sitten tulee kamaa myyntiin! Tämän päivän tavaran puhdistautumisesta meiltä saa lähteä Componibili - meni jo Instagramin kautta, mutta Hayn Tube-valaisin on vielä kaupan. 45 e ja hae pois.

  0 0
 • 01/28/13--11:12: Futonia

 • Lauantaina muuten aukesi Kalasatamaan uusi liike, Futonia Outlet. En ole mitään futonnaisia, mutta Tukkutorin alueelle auennut kauppa piti tarkastaa saletisti kivan näköisen tilan vuoksi. Ja olihan se aamuvisiitin väärti. Niin ja joku jonkin aikaa sitten kyseli tuota valaisinnauhaa, ei siis mitään ohuilla pilipalipiuhoilla olevaa vaan tuota jämäkkää kumiremmisysteemiä. No tuolla oli ja Armaksessa kanssa. 


  0 0
 • 01/31/13--04:24: Pihasuihku

 • Tammikuun hässäköissä ei juuri maalle ole ennättänyt, mutta kun vielä tämän viikonlopun ahertaa, niin seuraavana suunnataan kyllä het' kello 16 kohti mökkiä. Hommat ovat kuitenkin siellä iloisesti edistyneet, kunnanvesi tulee nyt sisälle (toivottavasti lavuaariin ja viemäreitä pitkin uloskin), lattiat ovat maalattu ja ullakollekin pääsee kipuamaan katosta vedettäviä portaita pitkin. Hiljaa hyvää tulee!

  Haaveissa ovat jo kesäiset mökkipäivät ja lankesin tässä humussa tilaamaan puutarhaan suihkun. Meillä ei ole omaa rantaa, mutta suihkuun johdettu kaivovesi vilvottaa varmasti. Ja onhan tuo kuparinvärinen vilvoittaja mitä stylein vai mitä? Bloomingvillen tätä kesää ja itse ainakin käännyin Maja decorin puoleen tilauksessa. 

  0 0
 • 02/04/13--09:00: Minikeittiö

 • Olen heikkona minikeittiöihin. Hyvä ollakin, kun ei omista mitään mammuttimaista U-keittiötä tai suuria saarekkeita. Pienessä keittiössä saa ratkoa tosissaan, mitä laitteita mihinkin mahtuu, minkä verran perhe oikeasti kaipaa astioita ja olisiko vielä jossakin joku sentti hyödynnettäväksi. Meidän keittiö valmistui toissa kesänä ja vaikka kaapistojen vähyys arvelutti montaa, toiminut on enemmän kuin hyvin. Ei tule liiemmin hamstrattua kulhoa ja kuppia, saatikka harvemmin käytettäviä pienkodinkoneita.
  Tein uusimpaan Dekoon jutun tästä rakkaasta aiheesta ja siinä esiteltiin myös meidän keittiö. Ja vaikka keittiö olisi kuis toimiva, kyllä se välillä kaipaa päivitystä. Laitettiin välitilaan marmorilaatat ja vaihtuva taidenäyttely sai Playtypen uuden julisteen. Marmorilaatat hankittiin Kaakelikeskuksesta ja mikä parasta juuri senttienpäälle mentäessä - keraamisella laatalla mahtuu hyvin tuonne hanan ja seinän väliin, kun perinteiset kivilevyt olisivat olleet liian paksuja.

  0 0
 • 02/05/13--10:45: Tupatarkastus


 • Anun toiveeseen on vastattu, ovet aukaistu ja nyt pääsee kaappeihin kurkistamaan. Todistettavasti minimalistisen keittiön ovien takaa aukeaa ihan peruslapsiperheen astiakokoelma eriparikuppeineen, eväsbokseineen ja kakkuvuokineen. Jos oikein minimalistiksi ryhtyisi, voisi noita leikkuulautoja olla vaikka yksi, ei kuutta ja pari salaattikulhoakin saattais riittää neljän sijaan.
  0 0
 • 02/06/13--11:47: Edukkaat


 • Jos Kodin1 yllätti tovi sitten makeilla pussilakanoilla, nyt löytyi toinen moinen. Elloksella on tuollaiset kääntöpuoliruutulakanat, joissa siis pussilakanan toinen puoli on musta- ja toinen valkopohjainen. Kahden pussilakanan lisäksi tulee neljä tyynyliinaa, kaksi molemmissa värityksissä. Ja koko setti vain 29,95 e. Mutta tottahan se, ettei tuohon hintaan voi kaikkea saada. Laatu on koppuraa ja harvaa puuvillaa, mutta katsotaan mitä 60-asteen pesu ja huuhteluaine saavat aikaiseksi.
  Tukholman Tiimarista eli Lagerhausista sain tuliaisena samaan settiin sopivan tarjottimen. Passaavat kuulkaas kesämökin aamuihin paremmin kuin hyvin.

  0 0
 • 02/11/13--08:53: Helmikuun valossa


 • Emme olleet joulun jälkeen käyneet laisinkaan mökillä. Perjantaina vihdoin pääsimme ja olipas rentouttava viikonloppu! Tuvan suuret puhteet alkavat olla hoidettu eikä tänä viikonloppuna yksikään sivellin uponnut ämpäriin eikä porakone laulanut. No mutta ompelukone senkin edestä, kun tehtiin tuollaiset salusiinit tuvan ikkunoihin Saanan ja Ollin Maailman synty -hamppukankaasta. Surautin myös tovi sitten tuosta ihanasta Florence Broadhurstin hevoskankaasta pikkutyynyn. Haaveilin sitä aiemmin tapettina makkariin, mutta juuri natsaavaa musta-valkoista väritystä ei tällä haavaa ollut kuin kankaassa.  Makkarin kukat tekevät kyllä hyvää ja tuo mallitilkusta tehty pikkutyyny ilahduttaa sitten muutoin. Laittelen vielä lisäkuvia mökiltä lähipäivinä, kunhan saan purettua kamerasta.

  Ai niin. Käytiin lauantaina lähikaupungin kirpparilla ja sielläpä odotti aikamoinen löytö. Saatiin matkaan tuo pitkä Artekin penkki ja enemmän kuin kohtuuhintaan. Se päätyy saunatupaan jossain vaiheessa, kekotelkoot tuvassa kunhan remontti siellä on hoidettu.

  Perjantaina ennen mökkireissua piipahdin 12 x koti kirjan julkkareissa. Hyvä Jonna ja Krista, kauniin teoksen olette tehneet ja se tarjosi oikein rentoittavia sisustustunnelmia mökillä maaten. Suosittelen!


  0 0
 • 02/12/13--13:29: Yhdet hyvät kiitos. • Olen muistaakseni aiemminkin kertonut olevani pyyheronkeli. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin huonosti imevät, liian koppurat tai silmukoiltaan purkaantuvat kylpypyyhkeet. Joteskin alkaa tässä maailmassa olla kyllästynyt kaikkeen sellaseen puolivillaseen tekemiseen. Miksi pitää yleensäkään tehdä jotain, joka ei toimi tai on kertakaikkiaan ala-arvoista laadultaan. Eihän siinä voita kukaan. Mutta joo siis monenmoista pyyhettä on meidän perheessä testattu ja vain yhdet hyvät tarvittaisiin.

  Tähän saakka parhaiden pyyhkeiden palkinto on mennyt Pellevävarelle, mutta niiden saatavuus on aika nihkeätä täällä Suomessa. Jokunen vuosi sitten sain Finskun uutuuspyyhkeitä, jotka vuorottelivat noiden Pellevävareiden kanssa. Tänään itse asiassa hoksasin, että nehän ovat kestäneet priimana tosi hyvin. Ei nyt ihan Pellevävaren kauan, mutta kiitettävästi kyllä. Menin sitten saman tien Finlaysonille ja ostin uuden erän. Otin noita Silmuja, joissa on puuvillan lisäksi soijaa tuomassa samettista tuntua ja imukykyä. Saas nähä kuis nyt näiden käy, tiukka kulutuksenkestokokeilu alkoi just nyt.

  ***
  Koukut/hooks from Nomess, henkarit/hangers from Hay.


  0 0
 • 02/13/13--11:04: Harmaata, harmaata. • No niin, nyt tulisi vielä muutama kuva viime viikonlopulta. Mökillä oli siis alkuaan muovimatot, jotka joissain huoneissa oli laitettu vanhojen lankkujen ja kovalevyn päälle, tuvassa taasen vanhat päällislankut oli aikanaan vaihdettu sinne koko lattian pohjalankuiksi, väliin eristeet ja päälle pilipalilautaa, kovalevyä ja lopun kruunaamaan taas se muovimatto. Osin siis selvisimme vain purkuhommilla ja uudella maalipinnalla, tuvassa taasen piti laudottaa koko lattia uusiksi. Nyt se olisi valmis, saanut viimein myös maalipinnan. Päädyimme noihin Uulan maaleihin ja voi tsiisus mikä ero lopputuloksessa. Niin kauniin samettista maalipintaa harvemmin näkee. Sävy on hitusen vihreään taittava harmaa, värinimen voi joku vaan arvata. 
  Uunikin rapsuteltiin ennen joulua vanhoista lateksimaaleistaan ja se sai perinnemestarin käsissä uuden pinnan. Keittotaso siirrettiin suunnitelmien mukaan vanhan päältä täytettävän tulipesän kohdalle ja sivuun tehtiin uudet luukut. Liesitason viereen jäi siis laskutilaa, jonka nyt tasotettiin betonilla. Siihen voi laskea huoletta kylmää tai kuumaa, ja sopii nätisti uunin värimaailmaan. 
  Amsterdamin reissulta toin tovi sitten tuollasen Clojo-veskipaperitelineen. Simppeli kuin mikä ja passaa tuolla mökkireissuilla hyvin pikku pottailijan tarpeisiin.


  0 0
 • 02/15/13--07:53: Miniostoksilla • Piipahdin tänään Ikeassa. Työkaveri oli vinkannut, että siihen naapuriin oli tullut iso kirppis ja kävimme katsomassa paikan. Ja se todellakin oli iso, sellainen mammuttimainen itsepalvelukirppis. Kuulemma viikonloppuna oikein tupaten täynnä. Tiiä tuosta, mutta nyt mahtui hyvin kiertelemään ja ostin Hay look-a-like ruutuvihkon 1,5 eurolla. Ja Ikeasta illaksi herkkuja. Tuo veikeä kirja löytyi Ateneumin kirjakaupasta. Se on muuten kaupungin paras lasten synttärilahjaliike.

  0 0
 • 02/18/13--07:04: Up • Viikonloppuna oli kesäpeittojen vaihto. Päällimmäisenä syynä se, että halusin päästä testaamaan nuo Elloksen ruutulakanat. Normaalisti meillä on siis sellattinen tuplaleveä täkki, joka on suuren kokonsa lisäksi suureellisen lämmin. Mutta siis yksi yö takana ja aika rapsakat puuvillat oli seurana (Tiedoksi niille, jotka halusivat kuulla käyttökokemuksia.) Pesu pehmensi hieman, mutta ei niistä mitkään soft cottonit tullut. Mutta katsellaan.
  Vaihdoin seinälle myös uuden julisteen. Tuo Fine little dayn Up on levollisuudessan täysin makkarikamaa. Tykkään.

  0 0
 • 02/25/13--09:06: Kevät
 •    Tämä aurinko saa kevät mielelle. Ja mökin makuuhuone jopa kesätunnelmiin. Viikonloppuna oltiin aika rennoissa tunnelmissa, ei sen suurempaa työleiriä tälläkään kertaa, tuollaiset Ikean tauluhyllyt kirjoja varten saatiin porattua seinään. Osallistuttiin kyllä kyläjuhliin ja 3-vuotiaiden hiihtokilpailuihin. Ja mitali kaulassa kotiin!

  Wallpaper, floor lamp, shelves.

  0 0
 • 02/27/13--09:18: Kassitus

 • Meillä pyritään sellaiseen Kaikelle paikkansa -toimintaan. Painotus sanalla pyritään. Se on miltei välttämätöntä, kun säilytystilaa on niukasti, ja jos järjestystä meinaa pitää pienissä neliöissä, on tavaroiden mentävä käytön jälkeen omille paikoilleen. Tähän luonnollisesti auttaa kaiken maailman korit, pussukat ja laatikot, ja niistäkin ehdottomasti helppokäyttöisimmät - joskus kansikin on liikaa. 
  Meillä eivät nuken vaatteet roiku siististi minirekissä minihengareissa vaan käyttössä on  kassitusmeiniki. Sinne saa siivottua leikit aika nopsaan. Vanha sai väistyä, kun löysin tovi sitten Pinosta tuollaisen jämäkän siksakreunaisen kassin. Sinne menee nyt nukenvaatteet, minipotat ja tuttipullot salamana - suosittelen.

  0 0
 • 02/28/13--22:41: Pikkujutut
 • Muutama mökkiostos on jäänyt välissä vilauttamatta, joten laitetaanpa esiin viemään viikonlopputunnelmiin. Tikaussa oli nyt noita rikkakihveleitä uusissa väreissä. Ennen vain mustien ja punaisten seuraksi on tullut kaunis harmaa ja tuo kuvan luonnonvalkoinen. Oikein hyvä peli. Olohuoneen Lumikenkä-tuolit ovat Parolan rottingista ja tyynyt ompelin jo aiemmin yhteen työjuttuuni Marimekon Armi Ratian juhlavuosikangasmallistosta. Kuosi on Rata ja vuodelta 1953. Tuo terracottasävy on nyt vienyt mut täysin.
  Ihastuttava öljylamppu löytyi kirpputorilta, messinkinen ihanuus oli pari euroa Järvenpään Fidassa.  

  0 0
 • 03/03/13--09:37: Tankoilua • Tehtiin lauantaina mökkikeittiöön tuollainen reelinkitanko keittiövälineille. Paikallisen Rautian LVI-osasto pärjäsi siinä missä muutkin ja kaikki tarvittava saatiin kasaan 44 eurolla. Myyjäkin oli heti alussa mukana vaikka mitään putkiremonttia tässä oltukaan tekemässä. Löydettiin tuollaiset kierteelliset putken osat (4.), jotka sai ruuvattua suoraan seinään, joten kiinnitys ratkesi helposti. Ruuviksi olisi tietenkin voinut laittaa leveäkantaisen ruuvin, sellaisen, joka ei reiästä läpi holahda, mutta päädyimme
  ohuempaan ruuviin ja brikkaan, niin pysyi porattava reikäkoko saumaan sopivana eikä laattoja tarvinnut rei'ittää. 
  Aamukuuklauksella löysin vielä kupariset S-koukut, jotka olivat sopivaa koko luokkaa. Tilaus on vetämässä, ja kun/jos Atlantin yli saapuu, niin kuvailen sitten koko lopputuleman. 


  0 0
 • 03/05/13--08:20: Vanerisänky


 • Meidän karkkivärinen ja leikkisä makkari alkaa näyttää ihan aikuisten makuuhuoneelta. Pesänrakennusviettiä tai mitä lie, mutta koko ajan jotain pientä säätöä on jossain kodin nurkassa. Me perheen naiset oltiin viikonloppu mökillä ja mies olikin hoitanut aika yllärin tänä aikana.
  Olen manannut ja kironnut kissan kynsiä - vaikka ne karvapallerot ovat kuinka ihania tahansa, kyllä se niiden kalusteiden raapiminen sapettaa. No meillä oli päivittäisenä kohteena runkopatja ja sen superkäteviksi kehumiani runkopatjansuojuksia olisi saanut vaihtaa kuin sukkia. No mutta ähä kutti katti - etpähän terottele enää, kun mies siis teki tuollaisen vanerisen kehikon patjan ympärille. Olin testannut ideaa jo uusimpaan Dekoon, ja yksinkertaisuudessaan ja edullisuudessan oikein käypä sängyn tuunausvinkki. Ja siis idea otettiin ilolla vastaan myös kotipäässä. Well done, kyllä taas kelpaa köllötellä.

  Plywood bed // DIY
  Grib // flea market find
  Bedsheets // Ellos
  Up-poster // Fine little day
  Etch tea light holder // Gulled + Finnish design shop
  Spinning top // Hay
  Vitra's LTR table // Ambiente direct
  Flos's T-tab lamp // Ambiente direct

  0 0
 • 03/09/13--08:15: Mökkiavaimet • Minipieni DIYvinkki mökiltä. En oikein ole löytänyt sellaisia kivannäköisiä avainmerkkejä, jos ei tykkäile niistä muovisista värikkäistä systeemeistä. Olin ostanut joskus Sinellistä tuollaisia puisia etikettejä ja nyt niille löytyi käyttöä. Puulätkä, avainrengas, tussilla teksti ja nuppineulalla Haltexiin. Avot.  


  0 0
 • 03/09/13--08:17: Palaset

 • Tuosta makuuhuoneen aikuistumisesta jäi jäljellle entiset yöpöytämme, maalatut Palaset-laatikot. Olin löytänyt ne aikanaan pilkkahintaan Aino-kirpputorilta ja maalasin ne erääseen työjuttuun Tikkurilan Empire-maaleilla. Muovikuutioille eka maalipesu, pieni hionta ja sitten kahteen kertaan kuvioiden maalaus/väri. Aikamoista askartelua ja maalikerrosten kuivumisia, mutta viikossa tuli valmiiksi.

  Nyt siis ne irroitettiin seinistä ja jäivät odottamaan vinttimatkaa lattialle. Tuossa ne nyt nököttävät lastenhuoneessa. Hauskoilta näyttävät, saavat olla tovin siinä.

  Palaset-boxes // flea market find
  Paints // Tikkurila
  Marimekko's cardboard cases // Finnish design shop
  Hang it all // Ambiente direct
  Fox mask // Paloni 


(Page 1) | 2 | 3 | .... | 24 | newer